Cани священослужителів

Новоапостольську віру сповідують люди усіх кольорів шкіри і соціальної приналежності, що живуть на всіх континентах, серед багатьох народів. Богослужіння проводяться мовою країни або мовою корінного населення. У більшості країн Новоапостольська церква користується офіційним визнанням і має статус юридичної особи. Всі новоапостольськi громади на планеті утворюють Новоапостольську церкву, на чолі якої стоїть Ісус Христос.
З П’ятидесятниці 2005 року сан Першоапостола прийняв Вільгельм Лебер (змінивши Першоапостола Ріхарда Фера). З лютого 2009 року Україна благословлена своїм апостолом - Анатолiєм Будником.
Новоапостольськi громади окремої країни або регіону об’єднуються в округ, керівництво діяльністю якого здійснюється окружним апостолом. Україна входить в округ діяльності окружного апостола Міхаеля Еріха (регіональна церква Південна Німеччина).
За дорученням окружного апостола різні сфери діяльності церкви перебувають пiд наглядом апостолів, єпископів, окружних старійшин і окружних євангелістів. Керівництво громадами апостоли доручають пастирям, євангелістам або священикам, яким допомагають диякони.
Так, вся регіональна церква України, для зручності проведення духовної роботи, розділена на 3 округи, на чолі яких стоять окружні старійшини Ромен Пальм, Павло Бих і Олександр Таран.
Як і в перших апостольських громадах, у служителів церкви немає богословської освіти. Кожен рік для священослужителів церкви проводяться духовні семінари. Своєю духовною діяльністю новоапостольськi священослужителі займаються паралельно з виконанням обов’язків у сім’ї, на роботі і в суспільстві.
  • На кінець 2010 року Новоапостольська церква налічувала 64.688 громад у більш ніж 190 країнах усіх континентів.
  • В даний час новоапостольську віру сповідують майже 10,5 мільйонів християн. Це люди усіх кольорів шкіри і різних соціальних груп.
  • Загальне число священослужителів церкви – понад 253000 осіб.
  • Разом з першоапостолом на ниві Божій служать 19 окружних апостолів, 11 помічників окружних апостолів і близько 320 апостолів.
  • З П’ятидесятниці 2005 року сан Першоапостола прийняв Жан-Люк Шнайдер