Некролог про Першоапостола Ріхарда Фера

03.07.2013

Fere Цюріх. Новоапостольські християни з глибоким сумом сприйняли звістку про смерть Першоапостола Ріхарда Фера, який довгі роки служив у цьому сані. З цілого світу досі надходять співчуття. Першоапостол Жан-Люк Шнайдер відгукується про свого попередника в сані як про людину великої мудрості й далекоглядності. Він завжди відчував стан всесвітньої Новоапостольської церкви й сприяв її міжнаціональному становленню. Для часу його перебування у сані характерними для Церкви були відкритість та терпимість до інших конфесій.

«Для нього було важливо, аби представники всіх культур, усіх традицій, люди з найрізноманітнішими біографіями затишно почувалися в нашій Церкві», – мовив Першоапостол Шнайдер. При цьому, померлий не вважав своїм першочерговим завданням кількісне зростання. «Однак він любив кожне Боже дитя!» Сьогоднішній Голова Церкви підкреслює водночас тонке почуття гумору свого попередника. Першоапостол Фер випромінював радість, був доброзичливою людиною, сповнений гумору, – «пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях». Перебування колишнього керівника Церкви на заслуженому відпочинку було прекрасним прикладом для наслідування для людей з його оточення, для служителів, які активно здійснюють духовне служіння. «Він докладав чимало зусиль, аби полегшувати наше служіння й пов’язане з ним виконання обов’язків».

17 років Першоапостол

Ріхард Фер народився 15 липня 1939 року в Флаахе / Швейцарія. Ще в юні роки він втратив свою матір. Ця важка втрата наклала відбиток на все його життя. У віці 22 років він був покликаний на перший церковний сан. У 1988 році став Першоапостолом Новоапостольської церкви й служив у цьому сані упродовж 17 років. Коли на П’ятидесятницю 2005 року його урочисто проводили на заслужений відпочинок, кількість членів Новоапостольської церкви у всьому світі становила понад 10 мільйонів. У промові з нагоди його проводів на заслужений відпочинок безпосередній наступник у сані, Першоапостол Вільгельм Лєбер, характеризував його як надзвичайно люблячого священнослужителя. Його любов до Ісуса Христа і до ввірених душ була прикладом для наслідування. Він був натхненником, ініціював чимало добрих справ, був також мужньою і далекоглядною людиною.

Відкриття й зростання

Під час перебування Ріхарда Фера у сані Першоапостола особлива увага приділялася подальшому зростанню Церкви, вирішенню теологічних питань і створенню робочих і проектних груп. У 1999 році він заснував проектну групу «Ейкумена». Таким чином стало можливим регулярне офіційне спілкування з іншими церквами. На зростаючі вимоги, пов’язані зі стрімким зростанням Церкви, особливо в Африці й Азії, він відповідав далекоглядною розстановкою акцентів, у тому числі й щодо фінансів. Ріхард Фер інтенсивно підтримував численні зусилля Міжнародної Новоапостольської церкви, які стосуються профілактичних заходів у боротьбі зі СНІДом і ВІЛ-інфекцією.

Першоапостол Ріхард Фер був прекрасною й відважною людиною! В останній день червня, у неділю, надвечір після тривалої важкої хвороби на 73-му році свого життя він відійшов у вічність.