1-й Всеукраїнський День молоді

З 2 до 4 серпня відбувся 1-й Всеукраїнський День молоді Новоапостольської церкви, присвячений 150-річному ювілею Церкви. Гасло молодіжного заходу співпало з гаслом ювілейного року Церкви: «Одна віра – одна мета». Його організувала сама молодь і він пройшов на високому рівні. День молоді проходив під Києвом, в учбово-методичному центрі УТОГ (Українське Товариство глухих), розташованому в мальовничому місці, у Пуща-Водиці, яка славиться своїми лісовими озерами й чистим повітрям.  

 У цьому молодіжному форумі взяли участь майже 250 осіб зі всіх трьох округів України: Східного, Центрального та Західного. Учасники розмістилися в двох житлових корпусах. До їхніх послуг були альтанки, кімнати для відпочинку, спортивний зал, приміщення для організації виставки художніх робіт та конференц-зал.

Годі передати словами теплу атмосферу, яка панувала на Дні молоді, – щирість і радість, з якою учасники спілкувалися один з одним, були особливими. Однією з особливостей цього Дня молоді було те, що на ньому були присутні молоді сімейні пари та діти.

День перший

Перші учасники форуму прибули ще вранці, 2 серпня, заїзд учасників тривав до обіду. Одразу після прибуття дівчата й хлопці влилися в бурхливу підготовку до відкриття Дня молоді – хтось виставляв свої художні роботи, інші проводили репетицію в конференц-залі, готуючись представити свою громаду й свій округ. Незадіяна в сценках молодь активно підтримувала всіх духовно й фізично – встановлювала апаратуру, стенди, організовувала спортивні ігри на відкритих майданчиках і в спортзалі і тішила наймолодших учасників зльоту мильними бульбашками.

Відкрив День молоді апостол Анатолій Будник. Вступні слова апостола: «Спілкуйтеся знайомтесь, прославляйте Бога!» стали символом цього вечора, і молодь із всіх регіонів України в єдиному пориві показала вражаючі театралізовані вистави й музичні номери. Глядачі в залі не залишалися байдужими, гаряче підтримували кожного з учасників цього дійства й підспівували. А коли на сцені виконували пісню «Мій пастир – це Бог, що кохає мене», весь зал в єдиному пориві співав: «Тільки з Богом найкраще мені!»

Концерт завершився близько півночі, ніхто не хотів розходитись, і частину виступів вирішили перенести на наступний день.

День другий

Заходи програми другого дня розпочалися інтелектуальною грою – брейн-ринг. Три команди зі Східного, Центрального та Західного округів за активної допомоги залу намагалися відповісти на питання, пов’язані з яскравими біблійними подіями. Диякон Олександр Фомін (м. Київ) блискуче виконав роль строгого, проте об’єктивного ведучого, ставлячи свої нелегкі запитання, і змусив добряче напружити мозок не лише учасників брейн-рингу, але й усіх присутніх у  залі.

Після завершення гри, відновивши свої сили за смачним обідом, молодь знову зібралася в конференц-залі на музичний конкурс «Вгадай мелодію» і для отримання іншої їжі – духовної. Оскільки після цієї гри настав час для самої очікуваної події цього дня – питань та відповідей з апостолом. Запитань було безліч, і на кожне з них апостол Будник дав вичерпну відповідь.

Після двох з половиною годин спілкування апостол вивів юнаків та дівчат на спортивний майданчик, де розпочалися захоплюючі рухливі ігри й спортивні змагання. Дівчата й хлопці показали, що новоапостольська молодь є сильною не лише духовно, але й фізично.

Другий вечір Загальноукраїнського Дня молоді розпочався концертом, душевність якого посилилася спільними піснями біля багаття. Приємною несподіванкою для всіх став яскравий салют. Неможливо було собі увити, що завтрашній день буде останнім днем цього свята і після богослужіння всі роз’їдуться по домівках.

День третій, завершальний

Основною подією Всеукраїнського Дня молоді – недільне богослужіння, яке проводив апостол Анатолій Будник. Співпроповідували йому окружні старійшини Олександр Таран, Ромен Пальм і Павло Бих.

Апостол служив словом з Біблії, яке окружний апостол Міхаель Еріх використав під час богослужіння для молоді Південної Німеччини, воно міститься в посланні до Колосян 2, 6-7. Апостол й окружні старійшини закликали молодь перебувати в Божому Дусі, любити, зберігати й примножувати свою віру, а також прагнути до однієї мети.

У виконанні зведеного молодіжного хору й оркестру, якими диригувала сестра Христина Новак (м. Київ), лунали чудові пісні на славу Господа.

Цим чудовим богослужінням завершився 1-й загальноукраїнський День молоді.

Одразу після його завершення учасники форуму за смачним домашнім обідом гаряче обмінялися своїми враженнями й почали збиратися в дорогу додому.

Прощаючись біля своїх автобусів, юнакам і дівчатам все ще не вірилося, що День молоді завершився, – настільки сильною була їхня радість від спільно проведеного часу.

Цей День молоді дав молодим людям грандіозний шанс познайомитися одне з одним й духовно згуртуватися з однодумцями по вірі зі всіх куточків України, подарував можливість об’єднатися й укріпитися у вірі, зробити щось справді корисне для Бога, для нашої Церкви та для своєї душі.

Фото: НАЦ України