Cемінар для священнослужителів регіону в м. Севастополь

04.10.2013

sevastopol_seminar З 20 по 22 вересня 2013 року апостол Буднік провів семінар для священнослужителів регіону «Схід» та їх дружин.

Цього разу семінар проходив у м. Севастополі. На семінарі були присутніми 48 чоловік, серед них і священнослужителі на відпочинку, які приймають активну участь у житті громад. На жаль, з різних причин, не всі священнослужителі змогли взяти участь у роботі семінару.

У суботу 21 вересня апостол Буднік провів богослужіння для священнослужителів і їх дружин у церкві м. Севастополя. Церква була освячена у грудні 2012 року і більшість присутніх на семінарі побачили її вперше. Вони не приховували свого захоплення прекрасними світлими і прибраними та прикрашеними приміщеннями церкви. Церква знаходиться за адресою: м. Севастополь, вул. Адмірала Фадєєва, 48 (орієнтир – парк «Перемоги»).

Під час богослужіння апостол нагадав усім про велику любов Господа і Його довір’я до та прохання допомагати Йому піклуватися про душі віруючих. Єднання з Богом, із апостолом, із носіями благословення, що йдуть попереду – джерело сили і радості сьогодні для збереження віри і служіння Богу.

Після богослужіння апостол Буднік провів бесіду зі священнослужителями. Апостол зупинився на типових для сьогоднішнього часу проблемах у громадах, дав практичні поради, які допомагають уникати проблемних ситуацій і зберігати мир у громадах, сім’ях. Упродовж більше, ніж двох годин, священнослужителі мали змогу поділитися з апостолом своїми думками, пропозиціями, обговорити проблемні ситуації, задати питання. Це був прекрасний час єднання у Святому Дусі.

Увечері учасники семінару здійснили невелику прогулянку на катері у бухтах Севастополя, ознайомилися з історією цього легендарного міста «морської слави», пройшлися по прекрасній набережній. Це був час, коли священнослужителі з різних регіонів, які практично не бачать один одного упродовж року, могли поспілкуватися з апостолом, один з одним, поділитися досвідом, радісними подіями у своєму житті, житті дітей і внуків. Це був час зміцнення єдності, віри, радості для всіх.

У неділю 22 вересня апостол Буднік провів богослужіння для громади міста Севастополя. Святково прикрашений вівтар, по-святковому зодягнутий хор, радісна громада – так парафіяни зустріли апостола і священнослужителів у приміщенні церви. На богослужінні були присутні 168 чоловік: батьки з грудними дітьми, діти, молодь, літні парафіяни. Незважаючи на те, що надворі йшов дощ, зал був заповнений повністю.

Апостол служив словом із Євангелія від Луки 24,36 «Коли ж вони так говорили, сам Ісус став посеред них і до них каже: «Мир вам!» Мир – основа взаємовідносин людей із Богом і один із одним. Берегти мир, нести мир іншим – одне з Божих доручень для християн сьогодні. Апостоли-миротворці і сьогодні за дорученням Господа несуть мир в душі і примиряють людей із Богом.

Після святкового радісного богослужіння апостол довго прощався з братами і сестрами з громади Севастополя. Кожен хотів потиснути руку апостолу, подякувати йому і побажати Божого благословення у Його служінні.

Після прощання з апостолом і один з одним учасники семінару того ж дня поїхали додому з новими духовними силами та вдячністю у серцях.