Поїздки Апостола в округ “Схід”

04.12.2013

У жовтні-листопаді апостол А. Будник тричі побував у громадах округу «Україна-Схід», духовну опіку над яким здійснює окружний старійшина О. Таран разом з окружними євангелістами С. Уразовим і В. Бобровим. Це перебування принесло неабияке благословення і радість братам і сестрам, а також священнослужителям, які мали змогу спілкуватися зі своїм апостолом.

З 11 до 13 жовтня він проводив богослужіння в громадах Донецька, Маріуполя, Бердянська, а також у невеличкій, «сімейній» громаді Горлівки.

«Не бійся, маленька черідка!», – ці слова Ісуса Христа можуть бути епіграфом для богослужінь апостола. У наш час дедалі складніше стає зберігати віру й надію, проявляти християнську любов й оптимізм. Особливо нелегко доводиться невеличким громадам, у яких на богослужіння приходять 4-6 парафіян. Нерідко з їх уст виривається сумне: «Нас так мало …».

І переконливою відповіддю на їхнє запитання лунали ствердні слова Ісуса Христа з уст Його посланця, апостола: «… бо де двоє або троє зібрані в Моє Ім’я, там Я серед них» (Мт 18,20).

У маріупольській громаді відбулося справжнє свято, апостол звершив Запечатання Святим Духом доньки диякона Романа Филипського (онучку священика В. Мухіна) – Марію.

Під час перебування у Запорізькій області з 8 до 11 листопада в суботу, 9 листопада, апостол здійснював душпастирські відвідини братів та сестер, а також священнослужителів, а в неділю, 10 листопада, – богослужіння у громадах Запоріжжя і Маріуполя.

Перебування апостола з 22 до 25 листопада в Дніпропетровській області відзначилося особливими подіями: після богослужіння у Дніпродзержинську апостол провів ще одне богослужіння у невеличкій громаді Синельникове, під час якого здійснив Запечатання Святим Духом двох душ (бабусю та її онучку) і приніс громаді неабияку радість своїм спілкування за чашкою чаю. Потім у Дніпродзержинську в сімейній обстановці апостол запечатав Святим Духом ще дві душі – мати та її сина-інваліда, які за станом здоров’я не можуть відвідувати богослужіння місцевої громади. Та для Божої милості немає жодних перепон.

Недільне богослужіння апостола відбулося у громаді Орджонікідзе. Після богослужіння апостол довго спілкувався з братами й сестрами по вірі, давав відповіді на питання, що їх цікавили. Спілкування з апостолом викликало у них неабияку радість. Тепер вони з нетерпінням чекають на нову зустріч зі своїм апостолом.