Перебування Апостола А.Будника на Прикарпаттi та на Подiллi

13.12.2013

 У час передріздвяного Адвенту, 7-8 грудня 2013 року, апостол Анатолій Будник вирішив завітати в Західну Україну, зокрема приїхати в прикарпатський Івано-Франківськ та на Поділля, у славний Кам’янець-Подільський.

У суботу, 7 грудня, він у супроводі відповідального за цей регіон окружного старійшини П. Биха увесь день провів у Карпатах, оглянув там чимало місць, аби особисто з’ясувати деталі організації Всеукраїнського Дня Молоді, який наступного 2014 року вирішили провести в цьому мальовничому краю. Стомлені, але з низкою цікавих пропозицій, вони обоє пізнього суботнього вечора повернулися до прикарпатського Івано-Франківська.

8 грудня відбулося перше недільне богослужіння за участю апостола у громаді цього міста. Брати й сестри вже тривалий час з радістю очікували на приїзд апостола, ретельно готувалися до нього. В основу цього урочистого богослужіння апостол поклав біблійні слова із Матвія 22,11.12: «Як же ввійшов той Цар, щоб подивитися на гостей, побачив там чоловіка, що не був убраний у весільну одіж, і сказав до нього: Як то ти ввійшов сюди, друже, не маючи весільної одежі? А той мовчав». «Без весільного одягу, який отримуємо під час таїнства Запечатання Святим Духом, що відбувається шляхом покладання рук апостола, нам годі потрапити на Весілля Агнця на небесах», – зазначав апостол, – Тому дуже важливо оберігати його, тобто свою душу, оздоблювати її коштовними чеснотами Святого Духа».

Неабияку радість в громади викликало те, що один молодий мужчина, чоловік нашої сестри по вірі, разом зі своєю новонародженою донькою Настунею вирішив отримати печать Святого Духа з рук апостола, а разом з нею таке весільне вбрання. Адже воно є передумовою осягнення Божої слави у День Другого приходу Ісуса Христа.

Після тривалої поїздки пізно пополудні апостол провів ще одне богослужіння у громаді Кам’янець-Подільського. І хоч на ньому побувало лише 24 братів і сестер, а також гостей, панувала вельми духовна й доброзичлива атмосфера. «Не важливо, скільки людей прийшли на богослужіння, важливо, що ми сміємо належати до невеличкої черідки Господньої,» – наголошував апостол на початку богослужіння,  в основу якого поклав слова з 2 Корінтян 12, 9: «Досить тобі Моєї благодаті, бо Моя сила виявляється в безсиллі».

Після богослужіння довго не розходилися, жваво спілкувалися з апостолом. Адже тепер чимало часу доведеться чекати на його приїзд у наступному 2014 році.